Zenés karácsony a németórán
2020-12-25
0

 

Szeretek karácsony előtt órát tartani. Már hetekkel megelőzően gyűjtöm az internetről a karácsonyi reklámokat, vicceket, híreket, recepteket, ételeket, szokásokat. Igyekszem a témákat úgy kiválasztani, hogy azért kerüljük a túlzott szentimentalizmust, de azért kedves legyen és lehetőleg humoros is.

Minden évben karácsonyi zenét is keresek, és legtöbbszöbbször kedvenc műfajom, a Flashmob mellett döntök. A zenén kívül ugyanis akció van benne, és mivel civil kezdeményezésre jönnek össze a résztvevők, akik szerepelnek benne lelkesek, vidámak, és hát karácsonykor embertársainknak ezt az arcát érdemes bemutatni. 🙂  Egy-egy Flashmob nagyszerűen átadja a karácsony lényegét, az összetartozás érzését. Arra is szoktak törekedni, hogy lehetőleg német nyelvű legyen a dal, és bizony ez a legnehezebb.

Karácsony előtt már tanár, diák egyaránt fáradt, és idén még ehhez hozzájárultak az ünnep megrendezése körüli aggodalmak. Így egy olyan “trükkhöz” folyamodtam, hogy nem csak egyszerűen lejátszottam a videót, hanem az volt a feladat, hogy böngészniük kellett a hallgatóknak a videó szereplői között. Mielőtt még elkezdődött volna az ének, megállítottam a videót, és hallgatóknak tippelniük kellett, hogy a bemutatott szereplők közül vajon kik azok, akik szimplán csak bámészkodók és kik fognak később felbukkanni az énekesek között. A film végén pedig le is ellenőriztük a tippeket.

Jó szórakozás volt, élveztem az órára készülést, a hallgatók pedig a kutatást és tippelést. Örömmel nyugtáztam, hogy az óra végén mindenki élénk volt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?